Troll Wall Visitor Centre

It’s a new cursor at the foot of the Troll Wall. The architecture of the new visitor center next to the E139 highway results from the site’s close relation to the impressive mountain wall, one of Norway’s many nature attractions. The building has a simple yet flexible plan, with a characteristic roof that derives its character from the majestic surrounding landscape. These simple ways of design lend the building its character and identity, which makes the service center an eye-catcher and an architectural attraction in the region.

 

ArchitectsReiulf Ramstad Arkitekter
Location: Trollveggen, Møre og Romsdal, Norway
Program: Visitor center, including a new restaurant and a service building
Client: Private
Size / value: 700 m2 / 20 MNOK
Commission type: Invited competition (2009), 1st prize
Status: Completed (2011)
Photo credits: Dag Terje Alnes, Reiulf Ramstad Arkitekter