Restelo House

The house with the rear façade inspired by traditional Portuguese tiles is located in an early 50s residential neighbourhood in Lisbon and is named after Restelo, a nearby shopping street.  The back of the house was completely redrawn by the architect and features a series of windows and shutters that can be entirely closed to provide privacy for the residents, or opened to let natural light into the interior.

The ground level of the house contains a spacious living room with a kitchen and dining area. Hidden behind a white volume coated with grate lines are the closet, guest toilet and storage area. Additional living space is created in the attic formed by a mansard roof and offers vies of the garden.

Architects: João Tiago Aguiar
Colaboradores . Architecture Collaboration Renata Vieira, Ana Caracol, Ruben Mateus, João Nery Morais, André Barreiros Silva
Builder: BMANUEL GONÇALVES & MARQUES LDA
.Area: 2250sqm
Photographs: .FG+SG – FOTOGRAFIA DE ARQUITECTURA