Presidio VC Offices

This renovation transformed a growing technology firm’s disorienting, incoherent offices into a workspace with a clear progression and warm, light-filled spaces.  Permanent features protected by the building’s historic status were embraced, accentuated, and used as organizing principals in the new design.  The office’s structural concrete columns mark a procession to wooden compression corridors that guide visitors either to private offices or large public spaces.  These communal areas – a library and shared office – deliberately coincide with the site’s preexisting ridge skylights, and their sculpted ceilings channel sunlight down into the office.  A green wall in the double-height reception area further solidifies the office’s connection to the natural beauty of its Presidio site, and a pivot door in the entryway’s continuous wood-clad wall opens to frame a view of the greenery beyond.  Throughout the office, a quiet palette of wood and painted white steel renders the space timeless and warm.

Architects: Feldman Architecture
Contractor: Novo Construction
Carpenter and Millworker: Christopher Naefke
Millworker: Eby Construction
Metal Fabricators: Chris French Metal, Hayes Architecture & Fabrication
AV Consultant: MetroEighteen
Client Representative: Whiteside Management
Photography: Paul Dyer

Completion Date: April 2014
Project Type: Commercial Renovation
Size: 11,791 sf