The Norwegian Mountaineering Centre is anchored in an innovative interpretation of nature’s fantastic dimensions and the dramatic experience of mountaineering. The design of the building is based on its function as a mountaineering center and gathering place for both locals and visitors. This provides the structure with a characteristic volume communicating its contents with exciting and unique geometrical expression. Its outer skin is clad in a uniform surface, highlighting its originality and situation next to the train tracks of Raumabanen and the station area in the Åndalsnes town center.

Architects: Reiulf Ramstad Arkitekter
Client: Stiftelsen Tindesenteret
Size / Value: 900 m2
Commission type: Invited competition (2009), 1st prizeS
Status: Completed 2016
Photo credits: Reiulf Ramstad Arkitekter, Søren Harder Jensen