Studio Bipolar transforms Esquire's New Delhi office into an Art Deco-inspired working space

Project details
Architect: Studio Bipolar, Lead Architects: Ujjwal Sagar, Sanjana Mathur
Contractor: Bhavanna & Sons
Town: New Delhi, India
Client: Esquire, Somprabh Singh

Esquire's New Dehli office has been transformed by design studio Studio Bipolar into a working environment which caters to the functional needs of an office yet has a quirky and colourful ambiance.

Esquire emerged in the Art Deco era when traditionalism gradually converted into modernism. Reflecting popular Art Deco designs, the building features arches and asymmetrical shapes, black and white striped wallpaper and yellow-tinted tables.  Large areas throughout the office are divided into individuals sections via mental structures with vibrant tinted glass infills.

The stylish and colourful architectural elements throughout the building reference a time gone by yet give an energising and contemporary twist to the working space.

All image credits: Suryan//Dang