Wintergarden, Bluewater Park

Project: Wintergarden, Bluewater Park

A specially developed Muralplast finish is once again being applied at Bluewater Park near Dartford in Kent by a decorations team from S. Lucas, this time for the refurbishment of the Wintergarden fast-food and family dining village inside the shopping centre.

We originally developed the bespoke faux stone finish at the behest of Bluewater’s American architect, Eric Coombe. Eric had a very firm idea of what the centre should look like when it was built in 1998. He was delighted that we could develop a modern, bespoke water-based finish and apply it in a traditional way with sponges and badger brushes to all the communal area internal walls at the shopping centre.

The process gave Bluewater the unique look and feel he envisioned, its striking architecture and innovative retail design setting it apart from other shopping destinations. It was Europe’s largest shopping centre when it was built.

The refurbished Wintergarden is due to re-open shortly after the 12-week redecorations programme.