Town House Orangery, Oxfordshire

Project: Town House Orangery, Oxfordshire

The addition of an orangery to this listed Town House is Oxfordshire required the designer to be sympathetic to existing architecture and town planning regulations.

This orangery was designed carefully alongside additional extension work and remodelling being undertaken. All had to ensure consent was granted by authorities. Only with extensive understanding of the system and architecture could this be achieved successfully.

 

This new room opens up the rear of the house adding a family space that has become the centre of life. Relaxing, cooking and entertaining all take place in a space filled with light, allowing mum to be watchful of young children in the garden.

 

Specification
Colour                  Birch
Size                      6m x 5m ( 30m² )
Lantern                 3.3m x 2.4m
Location               Oxfordshire

For further information on this Westbury timber orangery case study click here