Modern extention

This project, designed by Stan Bolt Architects, is a favourite of the Home Building & Renovating magazine due to its quirky roof and specialist sliding door. Based in Torquay with panoramic views out over the sea the clients wanted to have complete access to the decking in the summer and unobstructed views in the winter. 

The special sliding door solution, created by utilising the Sunflex SVG sliding door, built into this project allows the sliding panels to go beyond the main structure of the building on an extended track. This allows a complete clear unobstructed opening whilst maintaining large glass panels for clear views when closed.

This kind of solution is normally achieved with the use of folding sliding doors but with more vertical frame sections which impede on the view, however this type of design has quite specific structure requirements and may therefore not